“Hinder voor vissers beperken bij bouw nieuwe brug in Nieuwpoort”

Op 25 oktober 2023, over deze onderwerpen: Financiën en Begroting, Gemeenteraad, Mobiliteit

West-Vlaanderen / Brugge / Nieuwpoort – Op de provincieraad ligt de samenwerkingsovereenkomst op tafel voor de realisatie van de nieuwe  fiets- en voetgangersbrug tussen de rechteroever en het  Kaaiplein en het historisch centrum van Nieuwpoort. Provincieraadsleden Wim Aernoudt, Luc Coupillie, Nieuwpoorts gemeenteraadslid Sabine Slembrouck (N-VA) en bestuurslid Christian Boute geven hun goedkeuring voor de samenwerkingsovereenkomst maar vragen tegelijk aandacht voor de vissersvloot in Nieuwpoort: “De bouw en de effectieve realisatie van de nieuwe brug mogen geen hinder opleveren voor de Nieuwpoortse Visserij. De aanbesteding gebeurt in 2024. De brug moet ten laatste gerealiseerd zijn tegen 2027.”

Voor de bouw van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug werken de provincie West-Vlaanderen , het Agentschap Maritieme Dienstverlening en het stadsbestuur van Nieuwpoort samen. “De brug zal enkel toegankelijk zijn voor zachte weggebruikers en hulpdiensten, met uitzondering van brandweervoertuigen. Dit kadert in het project van een nieuw jachthavendok waarbij er 1.000 nieuwe woonentiteiten en 600 extra jachtligplaatsen bijkomen”, verduidelijken provincieraadsleden Luc Coupillie en Wim Aernoudt.

De stad Nieuwpoort en de provincie West-Vlaanderen maken elk één miljoen euro vrij voor de realisatie van het nieuwe kunstwerk.  Het saldo boven dit plafondbedrag is ten laste van het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK).  MDK is bouwheer van de werken. De doorvaartbreedte van de brug moet in geopende toestand minstens 38 m zijn en in open toestand mag er geen hoogtebeperking zijn.

“Met de N-VA steunen we voluit dit dossier. Wel mogen de effectieve werken en het uiteindelijke resultaat van de brug geen hinder geven voor de Nieuwpoortse Visserij. We dringen aan om tijdens de bouw van de brug de hinder voor de vissers in Nieuwpoort tot een minimum te beperken”, besluit gemeenteraadslid Sabine Slembrouck.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is