N-VA betreurt nieuwe locatie toerismekantoor Nieuwpoort-Bad

Op 1 februari 2015, over deze onderwerpen: Cultuur & Sport, Financiën en Begroting, Toerisme

In 2010 kocht de stad villa Hurlebise aan voor een bedrag van 1,1 miljoen euro. Bedoeling was om in het beschermde statige gebouw, na de nodige renovatie, het nieuwe toerismekantoor van Nieuwpoort-Bad onder te brengen. Na aanpassing van het meerjarenplan 2014-2019 bleek alvast dat deze investering van het lijstje mag worden geschrapt. Nieuwpoort zal het gebouw doorverkopen. De reden? Het stadsbestuur had problemen om tijdig renovatiesubsidies te verkrijgen.

Moeilijke verbouwing

In de wandelgangen was al langer geweten dat de renovatie van villa Hurlebise een uiterst moeilijk en delicaat project zou worden, door haar beschermde status, de indeling van het gebouw en de moeilijke toegankelijkheid.“Het stadsbestuur toont met deze maatregel aan dat de aankoop in 2010, ondanks de ideale ligging, te snel en te weinig doordacht gebeurde”, aldus N-VA-raadslid Matthias Priem.

“Hopelijk kunnen de kosten van aankoop en de gemaakte studiekosten worden gerecupereerd. Bovendien wil ik erop wijzen dat speculatie met openbaar patrimonium (en belastinggeld) geen taak is van een stadsbestuur.”

Centrale ligging?

Het toerismekantoor krijgt nu een plek in de pastoriewoning aan het Sint-Bernardusplein. N-VA Nieuwpoort toch een grote kanttekening bij deze, volgens het stadsbestuur, centrale ligging: “Wij vrezen dat vele toeristen de weg naar het nieuwe kantoor niet zullen vinden. Het Sint-Bernardusplein is nu eenmaal geen grote toegangspoort tot Nieuwpoort-Bad. Veel parkeermogelijkheden in de onmiddellijke buurt zijn er bovendien niet.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is