Verkeersveiligheid rond Nieuwpoortse scholen aan opfrissing toe

Op 21 januari 2015, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Nu het verkeer op de weg alsmaar drukker wordt, is de veiligheid van onze kinderen, op weg van of naar de school, een dagelijkse bezorgdheid. De verantwoordelijkheid voor een verkeersveilige schoolomgeving in onze stad ligt deels in handen van het Nieuwpoortse stadsbestuur. Zij moet autobestuurders wijzen op de passage van schoolgaande jeugd en voldoende preventieve maatregelen voor een aangepaste, lage snelheid van autobestuurders.

Eén van die maatregelen is het plaatsen van duidelijke verkeersborden. N-VA Nieuwpoort onderzocht de Nieuwpoortse schoolomgevingen in de binnenstad en botste op enkele eigenaardige verkeerssituaties. Zo kunnen we heel wat vragen stellen over het gebruik en de inplanting van zone 30-borden.

We ontdekten borden die niet werken (Arsenaalstraat, kruispunt Langestraat– Arsenaalstraat, Willem De Roolaan), palen waar zonnepanelen op bevestigd zijn maar nog geen bord, bladeren die zone 30-borden afdekken. Op sommige plekken worden borden voor de verkeersborden geplaatst (Willem De Roolaan) of begint de zone 30 op amper tien meter van de schoolpoort (Potterstraat).

Een verkeersveilige schoolomgeving blijft voor N-VA Nieuwpoort een topprioriteit. De stad moet zorgen voor verkeersveilige infrastructuur. Onze rondgang toont aan dat er nogal wat schort aan voldoende duidelijke signalisatie. Tijd voor het stadsbestuur om een inventaris op te maken van de zwakke plekken en actie tot verbetering te ondernemen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is