Geen luxehotel in zee voor onze Nieuwpoortse kust!

Op 29 augustus 2015, over deze onderwerpen: Gemeenteraad, Toerisme

In de notulen van 12 mei van het college van burgemeester en schepenen trok één bepaald agendapunt de speciale aandacht van de Nieuwpoortse N-VA-fractie in de gemeenteraad. Op het schepencollege vroeg burgemeester Crabbe zijn collega’s om hun principieel akkoord voor de bouw van een luxehotel in zee door een internationaal vastgoedbedrijf.

Vijfsterrenhotel ‘Pier’ zou gebouwd worden op 800 meter afstand van de zeedijk ter hoogte van het Leopoldplein. Bij stemming in het college bleek echter dat burgemeester Crabbe alleen stond met zijn steun voor een luxehotel in zee.

Verdeeldheid tussen burgemeester en schepenen

Tijdens de gemeenteraad van juni interpelleerde gemeenteraadslid Matthias Priem (N-VA) de burgemeester omtrent dit idee van een luxehotel in zee en voeg hij naar het belang hiervan voor Nieuwpoort en haar inwoners. In de geanimeerde, en af en toe bitse, discussie die daarop volgde kwam de verdeeldheid in het college omtrent deze beslissing scherp naar voren. Twee schepenen durfden het aan hun nee-stem (en dus tegen het voorstel van de burgemeester) voor de volledige gemeenteraad te verdedigen. Anderen hielden de lippen stijf op elkaar.

”N-VA Nieuwpoort zou dit ‘luxereservaat op zee’ nooit gesteund hebben. Los van de haalbaarheid van dit project dient de stad Nieuwpoort niet mee te gaan in een opbod van megalomane prestigeprojecten langs onze Vlaamse kust”, aldus raadslid Matthias Priem. ”Nieuwpoort moet een badplaats blijven waar iedereen zich welkom voelt en geen stad worden die enkel mikt op een bepaald segment”, vervolgt hij, “bovendien wordt het misschien eens tijd dat we onszelf de vraag stellen tot waar we de bouwwoede in onze stad nog willen toelaten”, besluit Priem.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is