Camera’s moeten overlast bestrijden in jachthaven Nieuwpoort

Op 24 augustus 2015, over deze onderwerpen: Veiligheid

Al enkele jaren hangen er mobiele camera’s in de jachthaven van Nieuwpoort, beheerd door de federale politie. Deze zogenaamde ‘slimme’ camera’s kunnen een nuttig instrument zijn in de strijd tegen diefstal in de jachthaven (zoals bij diefstal van buitenboordmotoren) of om beter toezicht te houden op het grensverkeer. Let wel: ze ‘kunnen’ nuttig zijn… want er is één groot probleem: de politiecamera’s functioneren al jaren niet meer.

De voorbije jaren werd nooit een oplossing gevonden in dit dossier. En dit ondanks talrijke tussenkomsten van politie, jachthavenverantwoordelijken en de gouverneur bij de vorige regering Di Rupo en de toen bevoegde minister van Binnenlandse zaken, Joëlle Milquet.

 

Prioritair actie dankzij N-VA

Huidig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) plant nu wél prioritair actie te ondernemen. Op aandringen van gemeenteraadslid Matthias Priem (N-VA) en na bemiddeling van Europees parlementslid en N-VA-ondervoorzitter Sander Loones uit Koksijde-Oostduinkerke, bekijkt de minister samen met de federale politie hoe deze camera’s op korte termijn terug operationeel kunnen worden gemaakt.

 

Matthias Priem (N-VA): “Nieuwpoort mag tevreden zijn dat minister Jambon aandacht heeft voor dit dossier en versneld een oplossing wenst te zoeken. Vandaag blijken mensensmokkelaars geen gebruik te maken van de zeeroute Nieuwpoort-Engeland. Het is belangrijk dat dit ook in de toekomst niet het geval is. Daarom zijn operationele politiecamera’s in de Nieuwpoortse jachthaven een uitstekend hulpmiddel om beter toezicht te kunnen houden en te vermijden dat Nieuwpoort een draaischijf zou worden van illegale mensensmokkelaars”, besluit Priem, “want zij zijn het die de betrokken vreemdelingen uitbuiten en hun leven in gevaar brengen.

 

Ik ben alvast opgetogen dat de werkende camera’s voor hen een ontradend effect zullen hebben.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is